Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

8.9.2015

VAURIOKARTOITUSTAKivet

 


Kivet ovat kärsineet eniten. Kivien ympärillä ja lecasoran päällä on ruokosta ja guonasta koostuvaa biomassaa noin 10 cm.  Kivien betonikerrokset ovat halkeilleet jo aikaisemminkin. Tämän kiven olen paikannut joitain vuosia sitten ja paikkaus on kestänyt.

Lecasorapohja näkyy kasvipaakkujen alta.
Alkuperäinen lintusaaren lecasorapohja kaivettu esiin.

Minkkien aikaansaannoksia

Minkin tekemiä kulkuaukkoja lintusaaren pohjassa.

Eroosio

Ankkuristaan osin irronnut riutta on menettänyt ajelehtiessaan kasvualustoja.

Alusverkko kannattelee (ankkuri nostettu siirtoa varten), mutta kasvualustat puuttuvat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti