Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunittelema bioveistos, lintusaari ja biopuhdistamo. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka muodostavat yhdessä sekä biopuhdistamon että vesilintujen habitaatin.

Veden taika on ympäristötaideteos ja -teko, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja tuotanto: taiteilija Tuula Nikulainen ja Aurinkoinen tulevaisuus ry.
Kelluttimien ja biopuhdistamon tekninen suunnittelu ja toteutus: Biomatrix Water, Scotland.
Yhteistyökumppanit: Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto.

Ympäristötaideteos on toteutettu prosenttitaiteena Salon kaupungin keskusjätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä.

22.9.2015

KASVIRIUTTA-KARKULAISEN ANKKUROINTI


Aamulla totesin sen, mitä olin toivonutkin: tuuli on siirtänyt kasviriutta-karkulaisen  oikeaan suuntaan. Niitin pienen aukon ruovikkoon. Lammen reunalla vettä on vain nilkkoihin asti. Tämä on se kohta Satamakadulla, johon suunnittelemme (Salon kaupunki) Veden taika -katselupaikkaa opastauluineen. Oikeastaan paikka on jo olemassa: Satamakadulla on pieni levennys juuri tällä kohden autojenkin pysähtyä.  Ruovikko olisi hyvä pitää noin 20 metrin kohdalta matalana -ja heinikko.


Ankkureita pikkusaaarella on nyt neljä: iso rengasannkkuri, jonka varassa saari on jonkun aikaa pyörinyt hakeutuen aina välillä äiti-lintusaaren kylkeen. Jostain syystä rengasankkurin köysi on todella pitkä (en muista mikä on ollut logiikkani tuolloin!). Ankkuriköydet eivät tosin voi olla liian lyhyitäkään - ja paras pitävyys saadaan ankkuroimalla köydet ristiin. Kaksi betoniankkuria on nostettu takaisin veteen uusille paikoilleen.  Saaren koillisnurkkaan kiinnitettiin uusi rengasankkuri, joka on konstruoitu vanhasta sadevesiviemärin kannesta (Aarni Ihalainen). Kasviriutan ympärillä veden syvyys on vain puolisen metriä. 
Punainen ankkuriköysii hohtaa lammen leväisen vihreässä vedessä.
Siellä se nyt on, pikkusaari eli veden puhdistusta hoitava kasviriutta, lintusaaresta katsottuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti