Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

16.9.2015

USVALAITTEISTON PURKU JA ANKKUROINTI-YRITYS

Usvalaitteen vesipumppu irroitetaan mutkan alapuolelta.
Ja se painetaan veteen ja nostetaan ylös laatikon vierestä. Vedenpinnan korkeus on vain 125cm, joten usvapumppu juuri ja juuri mahtui laatikon alitse...
Sähköjohdon suoja murtunut, mutta itse johdot näyttäisivät olevan ehjät.  Sähköt on kytketty pois mantereella olevasta sähkökaapista.

Siirtyneellä saarella on edelleen kolme ankkuria! Mutta ankkuriköydet aivan liian lyhyet ja betonimöhkäleet riittämättömät  
Yritys siirtää saari paikoilleen - ei onnistu vastatuulella! On siis odotettava lounastuulia...

Ankkur nostettiin verkon päälle odottamaan. Saari saa rautaisen rengasankkurin , joka pitää hyvin  mutapohjassa.

Pyörikööt nyt vielä jonkin aikaa tuulen mukana!
Aloitin kivien esiin kaivuun. Lecasoraa maan alla...
Kivien ympäriltä täytyy kaivaa guana-ruokomassa pois -ja koko saaren keskiosasta.

Puhdistin vesipumpun ja en malttanut olla kokeilematta...
Pumppu vesisaaviin - pumppu on seissyt vedentaika-altaassa toimettomana  kaksi vuotta...
Toimii!! Keväällä asennetaan taas...
Painepesuri toimii myös. Usvalaitteen toiminta kaikessa yksinkertaisuudessaan: vesipumppu nostaa ja työntää veden painepesuriin. Painepesuri puolestaan puskee veden suuttimiin, jotka hajoittavat vesiryöpön pienen pieniksi vesipisaroiksi usvaksi - ja joka paineella kohoaa tuulen mukana ylös tai leviten ympäriinsä, riippue säästä.
Haasteita tuottaa altaan mataluus ja sameus. Ongelmana saattaa olla myös laatikon vikavirtasuojain, joka laukaisee ehkö turhan herkästi sähköt pois päältä. Laatikossa voi lämpötila nousta korkeaksi auringonpaisteella. Tätä täytyy miettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti