Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema kelluva bioveistos Salossa. Veden taika on ympäristötaideteos ja TAIDEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

8.9.2015

LINTUSAAREN JA KASVIRIUTTOJEN KASVILLISUUTTA

Vesitatar kukkii Veden taika -lammen ja meren välisen kannaksen reunoilla.
Lännen puoleinen riutan keskellä on kasvanut pajukkoa, jossa pikkulinnut viihtyvät.
Pinkki värsuora jatkuu saarilla: kuihtuneiden rantakukkien lomaan on siementänyt jokseenkin harvinainen karvahorsma. Tosin tänä vuonna karvahorsmalla on todettu olleen erittäin hyvä vuosi.
Karvahorsma
Itäisen puolen riutalla on vankat osmankäämi- ja keltakurjenmiekka-kasvustot
Saari on ollut ankkurista irronneen jo toista vuotta ja on siitä syystä kärsinyt enemmän tyrksyissä: saaren keskeltä  ovat osin kasvualustat huuhtoutuneet pois. 
Uusi varmistettu tulokas lintuaarella on myrkkykeiso. Päiväkirjasta tosin löytyy kuvia myrkkykeison kukinnasta kuvia jo vuodelta 2010 - eli ehkä on yksi näistä huomaamatta siirtämistämme kasveista saarella. Kuva
Altaan vesi on palautunut tehokalastuksen jälkeisten kirkasvetisten vuosien jälkeen samekasi ja leväiseksi. Lintutarkkailijoiden mukaan altaassa on jälleen paljon hopearuutanaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti