Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema kelluva bioveistos Salossa. Veden taika on ympäristötaideteos ja TAIDEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

20.9.2015

PESÄLAATIKOITA SORSALINNUILLE

Salolaisten lintuharrastajien toiveesta lintusaarelle sijoitettiin 6 pesälaatikkoa eli uusia pesäimäsuojia sorsalinnuille.  Pasi Airike sijoitteli pesälaatikot  kasviriutoille. Pasi Airike on auttanut myös saaren raivaamisessa. Pesät sisustettiin kuivuneilla heinäkasveilla. Laatikoiden päälle painoksi ja maisemoinniksi laitettiin saaren keskiosista irrotettuja mättäitä ja olkimassaa. Tampereen Lokkisaarelta on hyviä kokemuksia pesälaatikoista. Ainakin sinisorsat, tukka- ja punasotka ovat niissä viihtyneet. Naurulokit voivat tehdä pesänsä pesälaatikoiden päälle -sopu sijaa antaa lintusaarillakin - ja luo turvallisuutta. Naurulokit ärhäkkäinä pesiensä puolustajina houkuttelevat myös muita vesilintuja pesimään naapurustoon.
Pesimälatikoita on molemmin puolin lintusaarta. Satamakadun puolelle, jonne tulee myös Veden taika -teoksen opastaulu ja katselupaikka, on sijoitettu neljä pesimälaatikkoa ja lintutornin puolelle kaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti