Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

9.9.2015

TEOKSEN ESIINKAIVAMINEN ALKAA

Aloitimme raivaamisen niittämällä. Saaren muoto tulee esiin.  Keskellä on kasvuston alle jäänyt rantasomerikko ja lintusaaren molempia päitä kiertää istutetut kasviriutat. Päätin jättä saaren päiden kurjenmiekka- ja sorsimokasvustot niittämättä. Tavoitteena on löytää somerikon ja kasviriuttojen raja. Somerikon alla on tukevat kellukkeet, jotka kantavat vähintään 80kg/m2, mutta kasviriuttojen alla vain yksinkertaiset kelluttimet joiden päällä verkko ja kasvualustat. 
Maisema avartuu, teos aukeaa...
Pohdintaan jää mihin päätyy saarelta raivattu biomassa!

Tarvitaa lapio kivien esiin kaivamiseksi.


Pumpun ja usvalaitteen liitoskohta kaivettu esiin.
Valotkin löytyivät.
Uuden usvalaatikon kannen muotoilua
Saari itäpuolelta katsottuna (yllä ja alla). Vasemmalla vielä ankkurista irronnut pikkusaari eli kasviriutta.


Kuvia lähtötilanteesta (ks. Paluu saarelle):
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti