Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

18.8.2012

Veden taika - kirja. The book of Veden taika (with english summary)

Ympäristötaideteko, kelluva biopuhdistamo ja lintusaari

VEDEN TAIKA (download PDF)

Jackie Brooknerin suunnittelema ekologinen ympäristötaideteos

Toim. Tuula Nikulainen, Aurinkoinen tulevaisuus ry 2010.
ISBN 978-952-92-7188-7


Kirja löytyy Salon seudun kirjastoista, Turun pääkirjastosta, sekä yliopiston kirjastoista. Voit ladata sen kevyenä pdf-versiona tästä  linkistä.
Kelluva biopuhdistamon prototyyppi on tehty open-source-periaatteella: haluamme jakaa kaikki tiedot ja kokemukset niistä kiinnostuneille. Olemme myös kiinnostuneita uusista sovelluksista ja kehitysideoista.

Veden taika -saaren seuranta jatkuu Aurinkoinen tulevaisuus ry:n toimesta talkoovoimin. Lisäksi altaille teen yhteistyössä Salon nuorisotoimen pajatoiminnan kanssa kierrätysmateriaaleista pienen kelluvan bioveistoksen syyskuussa. Tervetuloa seuraamaan!

Olemme kiinnostuneita kaikista Veden taikaan liittyvistä havainnoista ja niistä voi kertoa täällä vaikka kommenttiosastossa.

Syysaurinkoisin terveisin Tuula Nikulainen, Aurinkoinen tulevaisuus ry:n pj ja yhteisötaiteilija.

Etsintäkuulutus:
ns usvakiven kansi on ilmeisesti myrsyissä kadonnut. Kansi on saattanut vajota lammen pohjaan, mutta voi piileksiä myös ruovikossa! Materiaalina kanaverkko, lasikuitu ja harmaa kevytbetoni-pinnoite.

Usvakiven kansi puuttuu!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti