Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

17.8.2012

The mist installation. Usvalaitteen asennus.Lammen vesi on erittäin matalalla. Vesipumppu ulottuu pohjaan ja vetää lietettä laitteeseen. Laitteen suodatin meni lähes tukkoon nopeasti. Usvalaite alkoi pian asentamisen jälkeen yskiä. Pumpun ympärille täytyy viritellä tiheä suodatinpussi/häkki ja/tai  lyhentää pumpun putki ts, nostaa pumppu ylemmäs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti