Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

26.8.2010

Ruutanaa poistettu jo 2000 kg Veden taika -lammesta.

Saaliiksi päätyi myös yksi suutari, jotka päästettiin takaisin vapauteen. Toimessa syvänmerenkalastaja, metsästäjä-keräilijä Matti Huttunen Inarista.

Halikonlahden kunnostustoimet ovat saaneet alkunsa Salon seudun luonnonsuojeluyhdistyksen Halikonlahden mahdollisuudet-hankkeesta (koordinaattori Sanna Tikander). Entisten jätevesien saostusaltaiden verkko-koekalastuksen toteutti Salon Seudun kalastuskunta Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimeksiantona. Nyt tehdään varsinaista tehokalastusta, jonka tavoitteena on vähentää ravinteita lammesta ja kirkastaa vedenlaatua. Yksi pyydetty kalatonni vähentää lammesta n. 6 kg fosforia. hankkeen toteuttaa seurantoineen ja tutkimuksineen ELY-keskus.

Ruutana ja vaalea on hopearuutana

 
Joukkoon eksyi yksi suutari (jota erheellisesti luulimme karpiksi - onneksi blogin seuraajat tarkkoina -kiitoksin!) joka vapautettiin takaisin lampeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti