Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema kelluva bioveistos Salossa. Veden taika on ympäristötaideteos ja TAIDEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

26.8.2010

Ruutanaa poistettu jo 2000 kg Veden taika -lammesta.

Saaliiksi päätyi myös yksi suutari, jotka päästettiin takaisin vapauteen. Toimessa syvänmerenkalastaja, metsästäjä-keräilijä Matti Huttunen Inarista.

Halikonlahden kunnostustoimet ovat saaneet alkunsa Salon seudun luonnonsuojeluyhdistyksen Halikonlahden mahdollisuudet-hankkeesta (koordinaattori Sanna Tikander). Entisten jätevesien saostusaltaiden verkko-koekalastuksen toteutti Salon Seudun kalastuskunta Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimeksiantona. Nyt tehdään varsinaista tehokalastusta, jonka tavoitteena on vähentää ravinteita lammesta ja kirkastaa vedenlaatua. Yksi pyydetty kalatonni vähentää lammesta n. 6 kg fosforia. hankkeen toteuttaa seurantoineen ja tutkimuksineen ELY-keskus.

Ruutana ja vaalea on hopearuutana

 
Joukkoon eksyi yksi suutari (jota erheellisesti luulimme karpiksi - onneksi blogin seuraajat tarkkoina -kiitoksin!) joka vapautettiin takaisin lampeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti