Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

30.8.2010

Altaalta poistettu jo 4,3 t kalaa eli biomassaa

Matti Huttunen mittaa näytekalojen koon.
 Altaan näkösyvyys on vain 9cm ja siellä ei kasva lainkaan uposkasveja ja myös vesikirput ja muut "linnunherkut" puuttuvat. Tästä syystä altaalla viihtyvä lintukanta on myös romahtanut. Vain ruovikot kasvavat. Selkeä syy altaan ekologisen tilan "vinoutumiseen" löytyi yllättävän suuresta pohjassa laiduntavasta ja pohjasedimenttiä tonkivasta ruutanapopulaatiosta. Vielä ei ole nähtävissä saalismäärien pienentymistä joten rysäkalastusta jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti