Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema kelluva bioveistos Salossa. Veden taika on ympäristötaideteos ja TAIDEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

30.8.2010

Altaalta poistettu jo 4,3 t kalaa eli biomassaa

Matti Huttunen mittaa näytekalojen koon.
 Altaan näkösyvyys on vain 9cm ja siellä ei kasva lainkaan uposkasveja ja myös vesikirput ja muut "linnunherkut" puuttuvat. Tästä syystä altaalla viihtyvä lintukanta on myös romahtanut. Vain ruovikot kasvavat. Selkeä syy altaan ekologisen tilan "vinoutumiseen" löytyi yllättävän suuresta pohjassa laiduntavasta ja pohjasedimenttiä tonkivasta ruutanapopulaatiosta. Vielä ei ole nähtävissä saalismäärien pienentymistä joten rysäkalastusta jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti