Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

19.9.2008

Lintujen pesimäsaaren rakennusurakka jatkuu

kauniin syyssään siivittämänä:

Galen Fulford opastaa kelluttimien sitomisessa. Sidonnat ovat kelluttavan rakenteen perustukset ja ne on tehtävä huolella.
 
Salon kaupunngin kulttuuritoimessa siviilipalveluaan suorittava Aarni Ihalainen astuu remmiin avustamaan ja extruuderi-hitsaamaan polyeteenistä tenax-verkkoa isoimman saaren kelluttimien päälle.
Kuvanveistäjä Kimmo Ylönen "Captain Kimmo" piti nuorten rakentajien motivaatiota yllä. Työmaan tahti oli kiivas ja työpäivät venyivät pitkiksi. Kaunis syksyinen sää alkoi myös viiletä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti