Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

15.9.2008

Veden taika rakennusprojekti käyntiin

Jackie Brookner aloittaa Veden taika rakennustyöt

Salon seudun ammattiopiston oppilaiden kanssa kivien rakentamisella


Rakennustyön toteuttavat Salon seudun ammattiopiston rakentaja-linjan oppilaat ammattiopettajansa Mikko Teräväisen ohjauksessa ja rehtori Heimo Kukkosen  johdolla. Veden taika -saarten kelluvien osien rakentamista ohjaa rakenteiden suunnittelija  Galen Fulford. Veden Taika teoksen suunnittelija taiteilija Jackie Brookner ohjaa opiskelijoita saaren pintarakenteiden eli tekokivien valmistuksessa. Saari-rakennustyömaalla on apuohjaajana taiteilija-assistenttina kuvanveistäjä Kimmo Ylönen ja kivi-työmaalla taiteilija-assistenttina kuvataiteilija Katja Juhola. Kuvanveistäjä Pertti Kukkonen avustaa kivien tulevan kevytbetonipinnan valmistuksessa. 


Kuvassa (yllä) Jackie Brookner, Mikko Teräväinen, Heimo Kukkonen ja Pertti Kukkonen.

Kuvat alla: Salon seudun ammattiopiston oppilaat työntouhussa jakson ensimmäisenä päivänä - ja valmista syntyy:
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti