Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

16.9.2008

Kivet saavat muotonsa ja saaren pohja kelluu!

Osa kivien sisuksista on jo veistetty lopulliseen muotoonsa. Kivien kiinnitys saareen putkirakenteisiin täytyy valmistella alkuvaiheessa:

Kivien veistäminen jatkuu
 
 

Toinen pikkusaarista eli tulevista kasviriutoista pääsee jo veteen:

 
Isoin saari eli lintujen pesimäsaari saa kuusikulmiorakenteen alle lisäkellutus-kerroksen:
Putket sidotaan haponkestävillä metallipannoilla (yllä) sekä  polyeteeniköysillä (alla):
Työnjohtaja Galen Fulford ja hänen vaimonsa Lisa Shaw, joka myös avusti saaren rakentamisessa sekä dokumentoi valokuvin rakentamisen edistymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti