Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

20.10.2015

Kivien pelastus jatkuu


Tipurazzit yllättivät lintutornista.
Sarit Peltola auttoi kiven uudelleen pinnoittamisessa. Sarit oli myös aikanaan valmistamassa tekokiviä ja istuttamassa kasviriuttoja.


Pikkusaaresta emme löytäneet lainkaan ankkuriköyttä. Saari on uudelleen ankkuroitava ennen myrskyjä - muutoin löydämme sen toiselta puolen lampea...

Isokoskelot viihtyvät saaressa ja saaren ympärillä, samoin sinisorsat sekä muutama tukka- ja punasotka. Lintumiesten laskujen mukaan altailla on ollut tänään 170 isokoskeloa syömässä hopearuutanoita. Hienoa! Saarella vakituiseen viihtynyttä harmaahaikaraa emme nähneet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti