Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema kelluva bioveistos Salossa. Veden taika on ympäristötaideteos ja TAIDEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

23.6.2012

Linnustoa Veden taika -saaren ympärillä. Birds around the floating islands.

Naurulokit palasivat Salon jätevdenpuhdistamon entisille saostusaltaille Veden taika-saarien keväällä 2009.   Ympäristötaideteon yksi ekologinen tavoite oli tarjota naurulokeille turvallinen pesimäpaikka, jolloin ympäristöön palautuisi näiden rohkeiden vartija-lintujen myötä myös muuta vesilinnustoa. Ja näin on myös käynyt: saaren ympärillä viihtyvät ainakin tavit, telkät, nokikanat, haapanat, silkkiuikut ja puna- ja tukkasotkat. Kelluvilla saarilla on naurulokkien suojissa pesineet myös tänä vuonna sotkia ja tiiroja. Kuva: Pasi Airike
Altaita reunustavissa pusikoissa viihtyy punavarpunen. Kuva: Pasi Airike
Saarten yllä liitelevä kalasääksi kalasaaliineen. kuva: Pasi Airike 
Nokikanan poikasia. Kuva: Pasi Airike
Silkkiuikku poikasineen. Kuva: Pasi Airike

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti