Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema kelluva bioveistos Salossa. Veden taika on ympäristötaideteos ja TAIDEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

18.5.2011

Pesintä - Nesting 2011 (18.5)

Hengästyttävä määrä samanlaisia kuvia! Totta. Tarkoituksenamme on taltioida pesintää yksityiskohtia myöten tutkimustarkoituksiin. Kuvista voimme arvioida pesintää, laskea lintujen määriä. Seuraamme ja taltioimme saaren muutoksia vuodesta toiseen: linnustoa, kasvillisuutta sekä saarten rakenteiden fyysistä kuntoa. Lisäksi seuraamme veden laadun muutoksia ja arvioimme saarten vaikutusta muutoksiin. Veden taika -lammen näkösyvyys on parantunut huomattavasti tehokalastuksen ansiosta.

Pääsaarella laskennan mukaan on noin 150 pesää ja pikkusaarilla yhteensä 100 naurulokin pesää (arvio Jarmo Markkanen) .  Yhdyskunta on saavuttanut maximipopulaation. Saarilla pesii myös muutama tukkasotka. Saarten liepeillä viihtyy telkkäpariskunta ja muutama iskoskelo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti