Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

10.5.2011

Saaren kasvusto vihertää

Kelluvien biofilmireaktorien kasvustot vihertävät Naurulokkien pesintä on täydessä vauhdissa. Yhdyskunta näyttää saman suuruiselta kuin viime vuonna.Usvakivi näyttää siirtyneen paikoiltaan, samoin kiven kansi. Kannen suojaverkko on taipunut pois suuttimien päältä. Huoltotyöt voidaan suorittaa vasya pesinnän jälkeen. Lampi vapautui jäästä naurulokkien jo muutettua takaisin saarelleen.
Onkohan sama tukkasotka-pariskunta jotka pesivät saarilla viime vuonna?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti