Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

24.9.2010

Kuvanveistäjä Pertti Kukkonen saapui arvioimaan saaren tekokivien halkeamissyyt


Tavalla tai toisella ohutbetonin ja polystyreeni-sisuksen väliin on päässyt vettä. Vesi on jäätynyt väliin ja sulaminen ja sen myötä lämpölaajeneminen on halkaissut betonin. Kaikki halkeamat ovat alkaneet auringon nousun puolelta. Mutta ei hätää, sillä kivet on helppo korjata ja todennäköisesti tilanne rauhoittuu muutaman paikkauskerran jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti