Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

15.9.2010

Kalastuslaituri/mökkilaituri - kelluttimet rannoilta kerätyistä muovikanistereista ja -pulloista.

Taiteilija Kimmo Ylösen suunnittelema ja Halikonlahti Green Art 2008 tapahtumaan toteuttama laituri siirrettiin Veden taika työmaakopin taakse meren puolelle. Laiturin kellukkeet ovat kerätty siivoamalla Korppoon (taiteilija itse) ja Salon Kai-saaren (kelluvan koulun maailman ympäristöpäivän tempaus) rantoja. Kanisterit  ovat kestäneet hyvin, vaikka saari on ollut vedessä ja auringonpaiseessa yli kaksi vuotta -myös jäiden puristuksessa!

Laiturilta voi kalastaa ja se on helppo vetää kannaksen yli altaan puolelle helpottamaan tulevia veden taika-altaan puhdistustoimia.

Laituria siirretään Veden taika -työmaakopin taakse:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti