Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema kelluva bioveistos Salossa. Veden taika on ympäristötaideteos ja TAIDEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

15.9.2010

Kalastuslaituri/mökkilaituri - kelluttimet rannoilta kerätyistä muovikanistereista ja -pulloista.

Taiteilija Kimmo Ylösen suunnittelema ja Halikonlahti Green Art 2008 tapahtumaan toteuttama laituri siirrettiin Veden taika työmaakopin taakse meren puolelle. Laiturin kellukkeet ovat kerätty siivoamalla Korppoon (taiteilija itse) ja Salon Kai-saaren (kelluvan koulun maailman ympäristöpäivän tempaus) rantoja. Kanisterit  ovat kestäneet hyvin, vaikka saari on ollut vedessä ja auringonpaiseessa yli kaksi vuotta -myös jäiden puristuksessa!

Laiturilta voi kalastaa ja se on helppo vetää kannaksen yli altaan puolelle helpottamaan tulevia veden taika-altaan puhdistustoimia.

Laituria siirretään Veden taika -työmaakopin taakse:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti