Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

14.3.2010

Lumenkaatopaikka ja veden taikaa

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista huomata, että kaupungin varalumenkaatopaikka sijaitsee keskellä Natura-aluetta sekä lisäksi täysin keskellä kaupunkilaisten luonto/lintupolkua. Esimerkiksi ks. lintuvesiohjelmaan kuuluva alue on luokiteltu kansainvälisestikin arvokkaaksi: http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=12753&lan=fi

    VastaaPoista