Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema kelluva bioveistos Salossa. Veden taika on ympäristötaideteos ja TAIDEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

14.3.2010

Lumenkaatopaikka ja veden taikaa

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista huomata, että kaupungin varalumenkaatopaikka sijaitsee keskellä Natura-aluetta sekä lisäksi täysin keskellä kaupunkilaisten luonto/lintupolkua. Esimerkiksi ks. lintuvesiohjelmaan kuuluva alue on luokiteltu kansainvälisestikin arvokkaaksi: http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=12753&lan=fi

    VastaaPoista