Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

25.8.2009

Saariin vedetään sähkökaapeli soutaen

  OLi nerokas idea kelluttaa kaapeli muovikanistereilla - näin estettiin kaapelin vajoaminen pohjamutiin.
Salon seudun ammattiopiston sähkötyön lehtori Markku Leppänen hinasi kanistereiden varassa kelluvan kaapelin soutaen saareen. Sähkö tarvitaan veden ilmastusta ja usvalaitetta varten.

1 kommentti:

  1. Tämä oli tosiaan raskas työvaiha. Tuo sähkökaapeli painoi todella paljon ja sitä ei olisi saatu vedettyä saareen ilman kelluttimina toimivia kanistereita. Kanistereita ei ollut aluksi tarpeeksi ja niitä metsästettiin lisää "kissojen ja koirien kanssa".

    VastaaPoista