Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema kelluva bioveistos Salossa. Veden taika on ympäristötaideteos ja TAIDEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

25.8.2009

Saariin vedetään sähkökaapeli soutaen

  OLi nerokas idea kelluttaa kaapeli muovikanistereilla - näin estettiin kaapelin vajoaminen pohjamutiin.
Salon seudun ammattiopiston sähkötyön lehtori Markku Leppänen hinasi kanistereiden varassa kelluvan kaapelin soutaen saareen. Sähkö tarvitaan veden ilmastusta ja usvalaitetta varten.

1 kommentti:

  1. Tämä oli tosiaan raskas työvaiha. Tuo sähkökaapeli painoi todella paljon ja sitä ei olisi saatu vedettyä saareen ilman kelluttimina toimivia kanistereita. Kanistereita ei ollut aluksi tarpeeksi ja niitä metsästettiin lisää "kissojen ja koirien kanssa".

    VastaaPoista