Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi ja Salon Seudun ammattiopisto ja sen opiskelijat. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

23.4.2009

Veden taika kevättoimet: saarien kunnon tarkastus, ilmastuslaitteen poisto

Kelluva biopuhdistamo tarvitsee hapetusta vain talvisin, sillä altaan happitilanne on kesällä hyvä.
  
Lisäankkurit valmiiksi saarten uudelleen ankkurointia varten
 
Istutukset näyttävät selvinneen talvesta. Ruovikon keskellä näkyy kurjenmiekkojen alkuja. Saaren kunto hyvä lukuunottamatta kiviä: kevytbetonipäällyste halkeilee huolestuttavasti.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti