Veden taika on taiteilija Jackie Brooknerin suunnittelema bioveistos Salossa. Teos koostuu kelluvista saarista, jotka ovat biopuhdistamoja sekä vesilintujen habitaatteja. Veden taika on ympäristötaideteos ja -TEKO, joka pohjautuu laajaan ekologisen yhteistyöhön ja yhteisötaiteelliseen toteukseen. Taideteko oli osa Halikonlahti Green Art -trilogian Waterways tapahtumaa. Veden Taika blogi esittelee teoksen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen (2007-2010) sekä teoksen vaikutuksia lammen ekologiaan (2010-) päiväkirjamuodossa.

Teoksen yhteisöllinen toteutus ja hankkeen koordinointi taiteilija Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry. Yhteistyökumppanit Liikelaitos Salon Vesi, Salon ympäristötoimi ja Salon Seudun ammattiopisto. Ympäristötaideteos on Salon kaupungin prosenttitaide -hankinta keskus-jätevedenpuhdistamon laajennuksen yhteydessä. Blogin tekstit ja kuvat Tuula Nikulainen, ellei toisin mainita.

2.11.2015

Kivien korjaus jatkuu

Tänään ilmeisesti rikkoutui marraskuinen lämpöennätys + 13 astetta.  Ideaali pilvinen ja lämmin sää paikata kiviä betonilaastilla. 

Lintusaarella tepasteli yksinäinen nuori (lentokyvytön) valkoposkihanhi.
Vedenpinta on tavallista korkeammalla.
Saimme paikattua tänään halkeamat näistä pahiten vaurioituneista kivistä.


Saaren kelluttimien rakenne on joustava ja saari myötäilee aallon liikettä. Pitkä matala kivi on valitettavasti kohdassa, jossa saaren kellukkeiden liitokset liikkuvat. Myös saarella käveleminen aiheuttaa liikettä, joka näkyy tämän halkeaman aukeamisena ja sulkeutumisena... rako ehkä pitää täyttää jollain joustavalla - silikonilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti